image description

Vénakereső

Laborpontjainkban folyamatosan arra törekszünk és azon dolgozunk, hogy Pácienseink számára megkönnyítsük a vérvételi procedúrát. Szeretnénk elérni, hogy azok is kellemes élménnyel távozzanak tőlünk, akik korábban esetleg rossz tapasztalatokat szereztek a vérvétel során, vagy nehezen megtalálható vénákkal rendelkeznek.

A nehezen megtalálható vénák problémájára is van megoldás!

Az átvilágítási technológiával működő eszköz elsősorban azoknál a Pácienseinknél könnyíti meg az ellátást, akiknél korábban csak több tűszúrás után volt sikeres a vérvétel. Gyermek vérvételeknél is nagy segítséget nyújt az egészségügyi személyzet számára, hiszen gyorsabban, könnyebben megtalálják a vékony vénácskákat is.

A vénakereső működése

A bőrfelszínhez képest a hemoglobinnak jobb az infravörös fény elnyelő képessége.

Mivel a hemoglobin (a hemoglobin a vér festékanyaga, mely a vörösvérsejtekben található) jobban elnyeli az infravörös fényt, mint a bőr és a környező szövetek, a képérzékelőn keresztül észlelhetővé válik az infravörös fény intenzitása. Egy digitális képfeldolgozást követően a vénakereső leképezi a véna körvonalát. A projektor kivetíti a véna képét a bőr felületére. Szakképzett egészségügyi személyzet így könnyebben meg tudja állapítani a véna helyzetét a kivetített minta alapján.

A vénakereső mélydetektáló módja be tudja azonosítani a vénamélységet a vénapunkció (vénafelszúrás) megkönnyítéséhez.

Vénakereső eszközünkkel kapcsolatos észrevételeit, tapasztalatait, kérdéseit örömmel fogadjuk az info@laborpont.hu email címen.

 

img-decor